3.2.19.

Milanu slađi bod u Rimu, sjajni Donnarumma sprečio preokret! (VIDEO)

Četiri dana posle blamaže u Kupu, Roma je večeras dočekala Milan, željna da znatno popravi utisak.

U derbiju 22. kola italijanske Serije A, Roma je večeras na ''Olimpicu'' igrala nerešeno, 1:1 sa ekipom Milana.

Rimljani su tako uspeli da se koliko-toliko oduže navijačima za debakl u Kupu pre četiri dana protiv Fiorentine, kada su ''Ljubičasti'' slavili čak sa 7:1.

Ipak, i večeras su Rimljani bili u rezultatskom minusu od 26. minuta, kada je Paquetá sa leve strane centrirao u kazneni prostor, a tamo se sjajno snašao Krzysztof Piątek, koji sa ivice peterca pogađa mrežu golmana Olsena - 0:1.

Mogla je Roma do izjednačenja u samoj završnici prvog poluvremena, ali onda je briljirao golman Milana Gianluigi Donnarumma koji je u istoj akciji najpre zaustavio šut glavom Patrika Schicka, a onda i udarac Edina Džeka u situaciji jedan na jedan.

Ipak, ono što je propustila na kraju prvog, Roma je nadoknadila na startu drugog poluvremena, u 46. minutu. Karsdorp je probio po desnoj strani, Schick je propustio tu loptu, potom je Donnarumma sprečio autogol, ali ne i Zaniolo da odbijenu loptu sprovede u mrežu - 1:1.

Roma je do kraja bila opasniji i konkretniji rival, želela je pobedu u ovom meču, a novu veliku priliku domaćio su imali u 71. minutu, kada je Edin Džeko zahvatio loptu posle kornera, a Donnarumma još jednom maestralno reagovao!

Deset minuta kasnije, još jedna stopostotna prilika za domaće, ali je šut Pellegrinija zaustavila stativa. U samom finišu, pripretio je Milan preko Laxalta, ali je Olsen zaustavio njegov udarac.

Ostalo je 1:1, a naš Aleksandar Kolarov je odigrao svih 90 minuta za ekipu Rome koja i dalje zaostaje jedan bod za večerašnjim rivalom na tabeli Serije A.